Patara Antik Kenti Kazı Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Havva İşkan Işık; “Antalya’nın deniz, güneş, kumsal üçgeni açmazından çıkarılması gerektiğine inanıyorum. Sektörün kurtuluşu kültür turizminde. Bunun ekonomimiz açısından çok büyük getirisi olacak.” dedi.
Anadolu Ajansının haberine göre, Prof.Dr. Havva İşkan Işık, son yıllarda gerilemekte olan turizmin, ilerlemesi için Türkiye’nin kültür varlıklarının, tarihi ve doğal değerlerinin öne çıkarılması gerektiğini söyledi.
Türk turizminin deniz ve güneş ikilemi içerisinde kaldığını söyleyen Prof.Dr. Havva İşkan Işık, sektörün kurtuluşunun kültür turizminde olduğunu ve bu alanda yapılacak çalışmaların ülke ekonomisine çok faydalı olacağını dile getirdi. Sadece güneşi, denizi ve kumu için bir ülkeye giden turistin, ülkede en ufak bir sorun olduğunda ülkeye gelmekten vazgeçtiğini ama bir ülkeyi kültürüyle, gelenekleriyle seven turistlerin, tekrar gelmekten çekince duymadığından bahsetti.
Sergimiz Münihte açıldı:Patara:Likya’nın Roma Dünyasına Açılan Kapısı.Açılış konuşmasını yapan Münih Başkonsolosumuz Mesut Koç’a tşk.ederim. pic.twitter.com/NStRXtNIkF
— Havva İşkan (@HavvaIskan) 30 Kasım 2016
Patara Antik Kenti’nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarından oluşan bir seçkiyi, Münih’te “Patara; Likya’nın Roma Dünyası’na Açılan Kapısı” adlı bir sergiyle sunduklarına değinen Prof.Dr. Havva İşkan Işık; “Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüzün katkı sağladığı sergiye çok yoğun ilgi oldu. Ayrıca sergiyle ilgili Almanca kitap basıldı. Bu kitabın kısa sürede çok yüksek oranda satışı oldu. Bu da ilginin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor.” diye ekledi.
Aynı zamanda bu sergi ile ilişkili olarak “Patara Lykiens Tor zur römischen Welt” (Türkçesiyle; Patara: Likya’nın Roma Dünyasına Açılan Kapısı) isimli bir kitabında basımı gerçekleştirildi.