Shell, Çocukları Çatalhöyük’te Tarihin Derinliklerine Götürüyor

Shell Türkiye, Çatalhöyük’teki kazı çalışmalarına 1995 yılından bu yana destek veriyor. Bu yıl da bir kez daha çocukları ve farklı yaş grubundan insanları Çatalhöyük’le buluşturup tarihsel bir yolculuğa çıkaracak..

Shell Türkiye, kazı ve araştırma çalışmalarının yanı sıra 2003’ten günümüze kadar her yaz arkeologların rehberliğinde Arkeoloji Atölyesini düzenliyor ve çocukları Çatalhöyük’te eşsiz bir tarihle buluşturuyor.

Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi 

” Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi ” ismini taşıyan etkinlik 19 Haziran – 26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Proje, hem çocuklardan hem de farklı yaş ve meslek gruplarından bir çok insan tarafından büyük ilgi görüyor. Katılımın ücretsiz olduğu atölye  cuma günü hariç haftanın 6 günü saat 10.00 ile 15.00 arasında açık olacak.

”Gelecek Nesli, Kültürel Mirasımızla Tanıştırma Açısından Çok Önemli Bir Proje”

Shell Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Meltem Okyar Perdeci, projenin önemini vurguluyor ve sözlerine şu şekilde devam ediyor:

” UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Çatalhöyük’te, Stanford Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Ian Hodder liderliğinde her yıl dünyanın farklı bölgelerinden gelen 150’ye yakın arkeolog görev alıyor. Tüm dünyada ilgi uyandıran bu arkeolojik çalışma, Türk arkeologların yetişmesine de çok önemli bir katkı sağlıyor. Shell Türkiye olarak  kazı çalışmalarına verdiğimiz desteğin yanı sıra, Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyesi ile çocuklarda ülke mirasına sahip çıkma konusunda farkındalık yaratıyoruz. Shell Çatalhöyük Arkeoloji Yaz Atölyelerine bugüne kadar 7000’e yakın öğrenci katıldı. Atölye çalışmalarının gördüğü bu yoğun ilgi bizleri çok mutlu ediyor. ”

Kaynak: HABERLER.COM
Total
1
Shares
Bir cevap yazın

Benzer İçerikler